Când să mergi în Miami? Clima și vremea. 4 luni de evitat! - Florida (2024)

Când să mergi în Miami

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Miami este între decembrie și martie, deoarece vremea este caldă și uscată. În general, clima din Miami este de invidiat. Iubitorii de vacanțe la soare nu vor trebui să-și facă griji în legătură cu luna șederii lor, deoarece această regiune are o climă unică în Statele Unite. Aici este cald aproape tot timpul anului!

De la decembrie până în martie, fluxul de turiști este semnificativ în Miami. De fapt, călătorii vin să scape de frigul aspru din nordul Statelor Unite și din Canada. Aici găsim o climă însorită, temperaturi în jur de 20-25 °C și aproape inexistente ploi.

Cu toate acestea, dacă vă întrebați când să mergeți în Miami, trebuie să știți că perioada noiembrie-mai este favorabilă. În această perioadă, clima este foarte blândă în Florida, în special la Miami.

În schimb, sezonul estival, care durează de la iunie până în septembrie, are puțină aglomerație. De fapt, este un sezon cald dar cu furtuni și sunt frecvente furtunile tropicale. Este deci de evitat (pe cât posibil) deoarece există un risc ridicat de a avea zile ploioase.

În plus, sezonul ciclonic, care se întinde de la iunie până în noiembrie, provoacă adesea pagube în această regiune a lumii, în special în august și septembrie. Suficient pentru a descuraja unii călători.

În cele din urmă, dacă doriți să vă bucurați de plaje și soare fără mulțime, perioada dintre octombrie și noiembrie va fi ideală. Vacanțierii sunt puțini în această perioadă a anului și vremea rămâne plăcută.

Deci, când este cel mai bun moment pentru a merge în Miami? Iată câteva informații suplimentare pentru a vă ajuta în decizia dvs.:

  • Cele mai bune luni pentru vreme bună în Miami sunt Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Octombrie, Noiembrie și Decembrie
  • În medie, cele mai calde luni sunt Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie și Octombrie
  • Cele mai ploioase luni sunt Iulie, August și Septembrie
  • Cele mai bune luni pentru înot sunt Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie și Noiembrie

Prognoza meteo anuală pentru Miami

Detalii despre vremea în Miami de la lună la lună

Pentru a obține toate informațiile despre climă și vreme în Miami pentru o lună specifică, faceți clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

Vremea și clima în Miami

Orașul Miami, situat în sud-estul statului Florida din Statele Unite ale Americii, este renumit pentru a fi un oraș al recreerii și distracțiilor. Această stațiune balneară, situată în apropierea tropicului Racului, este caracterizată de un climat tropical, cu veri calde și umede și ierni uscate. Acest oraș, cu siguranță cel mai vizitat din Florida, alături de Key West, își datorează popularitatea în parte climatului său favorabil activităților în aer liber. De fapt, căldura este omniprezentă în această regiune a lumii. Dar, un climat tropical implică și un risc de ciclon...

Sezonul uscat în Miami

Între decembrie și martie, vremea în Miami este deosebit de favorabilă. Aici găsim numeroase zile însorite și temperaturi ridicate: între 20 și 25 °C.

Astfel, călătorii vor fi încântați să-și planifice șederea în această perioadă, când vremea este foarte favorabilă pentru practicarea diverselor activități în aer liber: înot, plimbări cu barca, escapade urbane, etc.

În plus, în timp ce în restul Statelor Unite, cum ar fi Boston sau New York, perioada cuprinsă între noiembrie și aprilie corespunde două sezoane, climatul din Miami rămâne stabil și plăcut pe tot parcursul acestei perioade. De fapt, condițiile meteorologice sunt mai degrabă asemănătoare celor din Cuba. Așadar, găsim numeroase zile însorite și plăcut calde în mijlocul iernii și primăverii.

În schimb, sezonul este uscat, dar nu complet arid... Nu uitați umbrela, deoarece chiar și în această perioadă, pot fi câteva zile ploioase într-o lună. De fapt, datorită poziției sale geografice, orașul Miami are un climat cu o ușoară influență oceanică. Aversele sunt deci posibile pe tot parcursul anului.

Sezonul ploios în Miami

În perioada cuprinsă între mai și octombrie, aversele devin mai regulate iar cantitatea de precipitații crește. De exemplu, se înregistrează adesea mai mult de 60 mm de ploaie în august și septembrie.

În această perioadă, nu doar Miami se confruntă cu ploi frecvente, deoarece orașe precum Orlando sau Tampa, având aceleași caracteristici climatice ca Miami, se confruntă de asem*nea cu numeroase zile ploioase.

Cu toate acestea, datorită poziției sale geografice, orașul Miami este mult mai expus ciclonilor și furtunilor care se formează în largul mării. Astfel, vremea din Miami este supusă ritmului acestor precipitații și uneori suferă de furtuni tropicale.

Chiar dacă majoritatea nu provoacă decât daune materiale, unele ciclone impun uneori anulări de zboruri. O informație care va trebui luată în considerare de către călători.

Pe de altă parte, sezonul ploios din Miami se caracterizează și prin o căldură grea cu un nivel ridicat de umiditate. Deși temperaturile nu depășesc în general 33°C, găsim o atmosferă foarte umedă și o căldură accentuată care se poate dovedi rapid inconfortabilă.

Cu toate acestea, chiar și în această perioadă, cerul senin succede rapid averselor. Ceea ce va fi ideal pentru a permite pasionaților de plajă să se dedice pasiunii lor. Preferabil, călătorii vor profita de primele ore ale zilei, care sunt mai confortabile.

Când să mergi în Miami? Clima și vremea. 4 luni de evitat! - Florida (2)

Grafice: temperatura și precipitațiile în Miami

Graficele de mai jos vă permit să vizualizați următoarele norme sezoniere pentru orașul Miami : temperatura exterioară minimă și maximă, riscul și volumul lunar al precipitațiilor, gradul mediu zilnic de însorire, temperatura mării, gradul de umiditate relativă pentru fiecare lună a anului.

Temperatura exterioară

Precipitații (ploaie)

Ore de soare zilnice

Temperatura mării

Umiditate

Număr de turiști și sezoane turistice în Miami

Consultați datele și graficele noastre pentru a afla care este perioada sezonului turistic de vârf în Miami (și, prin urmare, perioada în care această zonă este vizitată de cel mai mare număr de turiști).

Sezoane turistice în Miami

  • Perioada de extrasezon extrem în Miami
    Lunile în care se înregistrează cel mai scăzut număr de turiști sunt Iunie și Septembrie.
  • Perioada de extrasezon în Miami
    Lunile în care numărul de turiști este scăzut sunt Ianuarie, Februarie, Martie, Aprilie, Mai, Iulie, August, Octombrie și Noiembrie.
  • Perioada de sezon de vârf extrem în Miami
    Numărul maxim de turiști se înregistrează în Miami în Decembrie.

Grafic: indicele de frecventare în Miami de către turiști, pentru fiecare lună

Cea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Miami la prețuri mici

Prețurile medii ale cazării la hotel în Miami, în fiecare lună

În general, în luna Septembrie puteți găsi cel mai mic preț la camere de hotel în Miami. Dacă doriți să faceți economii, aceasta este o perioadă bună în care vă puteți programa călătoria! În schimb, statistic vorbind, cele mai mari prețuri la camerele de hotel se înregistrează în luna Februarie.

  • Hotel 1 stea
  • Hotel 2 stele
  • Hotel 3 stele
  • Hotel 4 stele
  • Hotel 5 stele
  • Cameră cu bucătărie
  • Cameră familială
  • Casă de vacanță sau pensiune
  • Pensiune/Pensiune pentru tineri
  • Hotel cu piscină

Rezervați o cameră de hotel la cel mai bun preț

Preț mediu pentru închirierea unei mașini în Miami

Închirierea unei mașini în Miami costă în medie 370 RON/zi. Acest preț variază cu aproximativ 80 RON, în funcție de lună. Astfel, în luna aprilie, închirierea unei mașini pentru 24 h costă în medie 330 RON, aceasta fiind cea mai bună perioadă dacă doriți să faceți economii! Prețul mediu în luna iulie este de 410 RON.

Închiriați o mașină la cel mai bun preț

Alte orașe și locuri în apropiere de Miami

Biscayne National Park
Fort Lauderdale
Key Largo
Boynton Beach
Parcul Național Everglades
Big Cypress National Preserve
Islamorada
West Palm Beach
Marco Island
Naples
Big Pine Key
Port Saint Lucie
Fort Pierce
Fort Myers
Cape Coral
Sanibel Island

Când să mergi în Florida?

Chargement en cours

Legendă:Când să mergi în Miami? Clima și vremea. 4 luni de evitat! - Florida (19) MiamiCând să mergi în Miami? Clima și vremea. 4 luni de evitat! - Florida (20) alte locații

Când să mergi în Miami? Clima și vremea. 4 luni de evitat! - Florida (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated:

Views: 6415

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.